VÄLKOMMEN

Till oss på Vatten kan du komma för att mätta magen eller släcka törsten – året om. Våra favoritråvaror är fisken och skaldjuren. Naturligt eftersom vi är belägna mitt i den Bohuslänska skärgården. Här finns alternativ också för dig som föredrar kött, eller hellre äter vegetariskt. Oavsett vad du väljer vill vi se till att du får en minnesvärd stund, mitt i ett fantastiskt landskap.

Välkommen!

ÖPPETTIDER

Måndag - Söndag

12.00-15.30

MIDSOMMARAFTON 22/6 BARA LUNCHÖPPET 12-15.30

Kväll:
Fredag & lördag 17.30 - 20.30 (bordsbokning fram till 20.30)

 

Boka bord!

Vi ligger i:

Nordiska Akvarellmuseet – En plats för möten mellan konst, natur & människor

www.akvarellmuseet.org

VIN PÅ VATTEN

Vi går igenom olika regioner och olika länder för att lära oss mer om vin.

Kvällen startar klockan 19.30 med att vi testar tre viner ihop för att sedan testa ytterligare två tillsammans med maten.

5 viner, två rätter 695 kr

25 Maj Champagne och dess tillbehör, Anders Arena snackar om vad som passar att äta till Champagne. En kväll med smårätter och bubblor i glasen.

Boka bord!

JAZZ PÅ VATTEN

Jazz på vatten = sommar

Den 12 juli drar första jazz på vatten igång, och som vi längtar! Ännu en sommar med härlig live musik. Vi hoppas såklart på sol & värme, kan absolut garantera jäkligt goda (och alltid naturliga) viner i era glas, spännande öl från våra favoritbryggerier, mat som väcker ditt intresse... Men detta vill vi ju göra ännu bättre, med er! För ingenting går upp emot bra sällskap. Börja kvällen med en bit mat, musiken börjar, ni kanske vill flytta er ut på bryggan för en dans samtidigt som solen går ner? Atmosfären är sådär magisk som den bara blir en lätt, avslappnad torsdagskväll mitt i sommaren och vi har alltid fri entré!

12/7 Maja-Karin Fredriksson Facebookevent 

19/7 Amanda Andréas Facebookevent

26/7 Tolfan Band Facebookevent

2/8 The storm and the fire Facebookevent

9/8 Malin Wättring med vänner Facebookevent

 

Boka bord! 

VATTEN, FÄRG, MAT

Skäm bort dig själv och någon du gillar med en mysig dag/kväll hos oss på Vatten restaurang & Kafé och Nordiska Akvarellmuseet.
Njut av mat, tillagad med ett stort mått passion där kockarnas inspiration och naturens gång bestämmer vad som hamnar på tallriken.
Följ sedan bryggan ut på Bockholmen där en av museets fem gäst-ateljéer väntar på er. Ateljéerna står på pelare i vattnet och med sina silverskiftande fasader går de ton i ton med bergen där havsdoften, vinden och måsarnas skrin ständigt är närvarande. 

Vakna pigga och utvilade och njut av frukosten på Vatten, ni är nu redo att ta er an konsten i museets salar. Gå och reflektera för er själva eller följ med på en guidad visning. Skulle skaparlusten göra sig påmind finns det möjlighet att testa färger och penslar i vår öppna verkstad. I paketet ingår dessutom ett årskort till Nordiska Akvarellmuseet som ger dig fri entré under ett helt år.

VATTEN, MAT, FÄRG I 

2750 kr / två personer, ett dygn (mat, boende + årskort till museet) 

exkl. dryck

VATTEN, MAT, FÄRG II

5100 kr / två personer, två dygn (mat, boende + årskort till museet) 

exkl. dryck

bokning@restaurangvatten.com

Jobba på Vatten

Vi på Vatten söker nu personal för sommarsäsongen 2018!

Vatten ligger ute på ön Tjörn i samhället Skärhamn. Vi har ordnat personalboende. Tjänsterna sträcker sig mellan perioden maj - september. 

Kök:

Vi söker er med minst 2 års erfarenhet som kock. Vi ser gärna att du är lyhörd, besitter yrkesstolthet och har ett kvalitetstänk.
Mejla ditt intresse till kok@restaurangvatten.com

Servering:

Här är det viktigt att du har minst 2 års vana att jobba i matsal och är intresserad av mat och vin.

Vi erbjuder en härlig miljö och ett grymt team och massor av goda viner. Vi jobbar nästan uteslutande med lokala bryggerier och naturliga viner.

För oss är det viktigt att vi inte bara gör gästerna nöjda utan också att vi själva är stolta över det vi serverar våra gäster. 
Vi använder oss av säsongsanpassade menyer och försöker främst jobba med lokala producenter. Vi jobbar mycket med att lyfta fram grönsakerna som huvudråvara då vi anser att detta skapar en mer kreativ atmosfär för såväl oss som våra gäster.

Mejla ditt intresse till anders@restaurangvatten.com

 

En film om Vatten Gourmet & Café »

Dryckestips för dummies

Sommelieren Anders Arena berättar om sin lathund för hur man kombinerar mat och dryck.

Sveriges radio, P1, Meny med Tomas Tengby

Senaste blogginlägg

Instagram

Vatten Restaurang & Kafé | Södra Hamnen 6 | 471 32 Skärhamn, Sverige | Telefon: 0304-67 00 87 | Epost: info@restaurangvatten.com